1 STEM op ontdekkingstocht doorheen Technopolis

  • Posted on: 13 February 2019
  • By: lukas

Op maandag 7 januari maakten de leerlingen van 1STEM een uitstap naar Technopolis te Mechelen. Deze uitstap kadert in de lessen van STEM en techniek. De leerlingen gingen op ontdekking in de technische en wetenschappelijke wereld van Technopolis, ze gingen op ontdekking in de tentoonstelling, namen deel aan een wetenschapsshow en gingen op zoek naar Amélie...

De leerlingen kregen de kans om Technopolis te ontdekken: een vliegtuig besturen, een maanwandeling maken, paragliden in een virtuele 3D-wereld, liggen op een spijkerbed, een robot programmeren, een 3D-dissectietafel, een penalty-trapper uittesten, niks is onmogelijk!

In de wetenschapsshow kregen de leerlingen digitale stembakjes om zo deel te nemen in een interactieve quiz. Tijdens de workshop 'De verdwijning van Amélie", kropen de leerlingen in de rol van forensisch onderzoeker. Ze hielpen de politie met de zoektocht naar de ontvoerder van Amélie. Het enigste bewijsstuk is een klein stukje onbekend plastic. De leerlingen ontdekten unieke eigenschappen van allerlei gekende soorten platsic.