Uitstap Brugge voor 1 en 2 B

  • Posted on: 15 January 2017
  • By: lukas

Als afsluiter van het eerste trimester werden er naar jaarlijkse gewoonte, projectdagen georganiseerd voor de leerlingen van 1B en 2B. De traditionele lessen werden vervangen door activiteiten in de vorm van workshops en op vrijdag 16 december trokken we met de trein richting Brugge. Een gids nam ons mee naar het concertgebouw. Hij dompelde ons onder in de wereld van de architectuur, klank(kunst) en akoestiek. Een interessante trip die frontstage startte, met het Atrium, de Kamermuziekzaal en de Concertzaal als blikvangers. Al experimenterend ontdekten we de werking van akoestiek, het effect van geluid en de wondere wereld van de klankkunst.

Backstage waanden we ons even een topartiest. Het bezoek eindigde bij de installaties in de Sound Factory waar geluid en klankkunst heel concreet werden. Op acht iMacs maakten we onze eigen soundscapes. De Omni, een enorme geluidendatabank, nodigde uit tot het zoeken naar patronen en het creëren van eigen composities. Het speels manipuleren van de metalen zuilen van de Kilo Ohm veroorzaakte dan weer een heerlijk onvoorspelbare mix van klanken.

Een unieke ervaring!

Na het bezoek aan het concertgebouw brachten gingen we ook nog de kerstsfeer opsnuiven. De leerlingen konden lekker kuieren tussen de gezellige chaletjes van de kerstmarkt en sommigen waagden zich zelfs aan een rondje glijden op de schaatspiste.