Voorleesweek 2018

  • Posted on: 28 November 2018
  • By: lukas

Waar het hart vol van is, loopt de mond van over. Een bekend spreekwoord en heel herkenbaar wanneer je op het KSO Glorieux aankomt. Taal wordt daar immers sterk gedragen en de voorleesweek van 19 tot 23 november ging er niet onopgemerkt voorbij. Een enthousiast taalteam vertelde gepassioneerd verhalen die leerlingen konden beluisteren.  

In de voorleesweek konden leerlingen de grauwe novembermiddagen kleur geven door vier lokalen binnen te stappen en te luisteren naar spannende verhalen. Leerlingen genoten een volledige week van historische en mythologische verhalen, griezelverhalen, sprookjes en verhalen over het thema geluk. Zowel leerkrachten als leerlingen uit de derde graad lazen voor. Leerlingen mochten ook zelf verhalen voorlezen. Het was een schot in de roos.

Voor de vertelvoormiddag werd Hilde Rogge, een getalenteerde verhalenvertelster, uitgenodigd. Zij zorgde er met haar prachtige verhalen voor dat leerlingen aan haar lippen hingen. Mevrouw Rogge ging terug in de kindertijd en vertelde een zelfgeschreven verhaal over haar grootmoeder. Er was een lach en een traan. Humor, ontroering en nostalgie zaten er ook in verwerkt. Daarna volgde een zeer vrolijk sprookje voor alle leeftijden.

De voorleesweek is een initiatief dat al vier jaar een traditie is en nog vele jaren zal gedragen worden.